Kategorier
Allmänt Faktaböcker

Fantastiska idéer som förändrat världen

Av: Åsa, Stadsbiblioteket

Boken om uppfinningar – Fantastiska idéer som förändrat världen av Tim Cooke med illustrationer av Paul Daviz

Tänk om inte TV:n, bilmotorn, flygplan, toalettstol, mobiltelefonen eller osthyveln hade funnits! I dag är de självklara saker för oss. Men hur kommer det sig egentligen att någon kom på allt detta? Man brukar säga att ”nöden är uppfinningarnas moder”. När något verkligen behövs så börjar vi människor försöka komma på hur problemet ska lösas. Som den påhittiga 8-åriga tjejen i USA som uppfann en spillsäker mugg till sin darrhänta morfar!

När du tänker på en uppfinnare kanske du får en bild av en gubbe i ett laboratorium fullt med provrör. Faktum är att det oftast är många olika sorters människor som uppfinner. Det som förvånade mig var att det är så många kvinnor som är uppfinnare. Som tur är så är inte allt uppfunnet ännu. Det finns fortfarande problem, stora och små, som måste lösas. Kanske är du en blivande uppfinnare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s