Kategorier
Allmänt

Ett mysigt äventyr som kryllar av monster

Av: Kanja, Stadsbiblioteket och Bokbussen

Kvart över dimman av Johan Elfner.

Katinka bor i byn Amstelveen med sin farbror. Hennes mamma är död och hennes pappa försvann för nästan fem år sedan. Det enda Katinka och hennes farbror vet är att han försvann i grannlandet, Monsterlandet. Katinkas pappa och farbror är nämligen halvmonster. Katinka själv är bara kvartsmonster, eller en slända som det också kallas. Och tur är väl det, för sländor återuppstår när de dör, och Katinka brukar dö rätt ofta.

Katinka och hennes farbror bor på Monsterstationen, en järnvägsstation och hotell för monster som kommer till eller ska ta sig från människovärlden. Vilka som tar in på hotellet hålls hemligt, människorna ska nämligen inte känna till monstrens existens. Men det är svårt när det finns en vresig gubbe i byn som har starka misstankar om att det händer konstiga grejer på hotellet. Det är också svårt för Katinka som är kvartsmonster samtidigt som hon försöker vara en helt vanlig tjej som kan ta hem kompisar efter skolan.

En kväll hör Katinka hennes pappa kalla på henne, han ber om hjälp och säger att det snart är för sent. För sent för vad? Katinka måste bege sig till Monsterland, men det visar sig inte vara helt lätt att ta sig dit på egen hand. Dessutom har hon aldrig sett sin pappa i monsterskepnad, hur ska hon känna igen honom?

Trots att boken kryllar av monster är detta ett rätt mysigt äventyr. Det har också släppts en andra del i serien om Monsterstationen som heter Katinka och pesten, som även den är riktigt spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s