Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Mysrysare för mörka höstkvällar

Av: Linda, Harplinge bibliotek

Vad passar bättre än lite nya rysare nu när kvällarna blir allt mörkare?

Hjärta av mörker av Ingelin Angerborn

Vi får återigen träffa Hilding och hans vänner som spelar teater ihop, från böckerna Hjärta av damm och Hjärta av sten. Vännerna ska få spela en pjäs tillsammans med Hildings pappa och hans teatergrupp. De ska repa i några dagar och sedan spela upp pjäsen vid den ödsligt belägna Korpa gruva. Eftersom det är en bit att åka ska barnen och Hildings pappa sova över i den gamla gruvbostaden. De får också en rundtur i den gamla gruvan. Innan man går ner i gruvan måste man knacka tre gånger i väggen för att tala om för gruvfrun att man är på väg. Hon är oftast vänligt sinnad, men kan straffa de som gör något dumt. Visst är det bara påhitt – men snart börjar Hilding och hans vänner undra. Vad är det för konstiga ljud de hör från gruvan? Och vad hände egentligen med nyckeln till stugan som bara försvann? Och vem är det som ritar konstiga cirklar i gruset och på rutan?  Och var det verkligen bara en vattendroppe och inte en hand som Mårten kände i nacken?

En rysligt spännande vecka väntar för Hilding och hans kamrater…

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Dockspelaren av Mårten Sandén

Merimées pappa har hamnat i fängelse. Familjen måste sälja allt de äger för att betala hans skulder och snart har de varken någonstans att bo eller något att äta. Så blir de plötsligt erbjudna att bo hos en avlägsen släkting som äger ett gammalt hotell. Merimée, hennes gravida mamma och lillasyster flyttar in på hotellet och blir behandlade som kungligheter. De får nya kläder och god mat och behöver inte betala någonting. Merimée får börja i flickskolan som ligger vid hotellet och får för första gången i sitt liv vänner. Men snart börjar Merimée undra om allt står rätt till. Alla är så märkligt intresserade av hennes mammas graviditet och när barnet ska födas. Och vad är det för konstigt med korridoren på våning 6. Den blir bara längre och längre och väggar och dörrar är sneda och konstigt mjuka? När Merimées mamma sedan blir sjuk och börjar svamla om någon man som snart ska komma börjar hon bli rädd på allvar. Vad är det för fel på hotellet egentligen?

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s