Kategorier
Allmänt Boktips Ungdomsböcker

Ryktesspridning, jämställdhet och jobbiga tjejer.

Av: Kanja, Stadsbiblioteket och Bokbussen

Jobbiga tjejer av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson.

Jasmine, Eleni och Tilde är tillbaka! Vi fick stifta bekantskap med dem i Fula tjejer och nu har den andra boken i denna planerade trilogi kommit – Jobbiga tjejer!

Efter att ha avslöjat vem som låg bakom Instagramkontot ”Fula tjejer” där det delades bilder på tjejer med nedlåtande texter så finns det ett hopp på Frejaskolan om att saker ska förändras. Ännu bättre känns det när det kommer en ny lärare som berättar att de ska ha ett jämställdhetsprojekt på skolan i år – något tjejerna verkligen ser fram emot! Men så är det någon som bränner ner gympasalen och jämställdhetsprojektet får allt mindre plats på grund av ekonomiska skäl… Och snart börjar det spridas rykten om vem som ligger bakom branden både på Frejaskolan och i Facebookgruppen ”Vi i Gnesta”, där någon delar ett foto på en person den sett samma kväll som branden som den tycker ser väldigt misstänkt ut… men det är ju Eleni på bilden som är ute och rastar sin hund!

Snart är ryktesspridningen i full gång och tjejerna bestämmer sig för att försöka ta reda på sanningen – vem var det egentligen som startade branden? Samtidigt beslutar de sig för att ta itu med jämställdhetsprojektet på egen hand, för oavsett vad lärarna och rektorn tror så behöver det väl inte kosta så mycket att få en mer jämställd och trygg skola!?

Du kan också lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s