Kategorier
Allmänt

En vinnande trio

Av: Karolina, Stadsbiblioteket

Du vet väl om att vi har en podd som heter Läs för mig! på Halmstads stadsbibliotek?! Där pratar vi med språksuperhjältar (våra poddgäster) som gör något bra för barn- och ungas språkutveckling! I det senaste avsnittet möter du Kristina, Daniel och Jean-Claude. Tre fantastiska författare och poeter. Du kan även vinna signerade böcker av dem om du mailar och motiverar varför just du ska få boken. Maila då till bibliotek@halmstad.se , lycka till!!

Nu till böckerna:

Humlan Hanssons Hemligheter – Kristina Sigunsdotter, Ester Eriksson

Det här är Humlan Hanssons dagbok, hon är 11 år och går i 5c. Hon varnar själv om ”mosade hjärtan, vargtimmar och redskapsgymnastik”. Och det handlar verkligen om livets ALLA färger utan censur. Det är megajobbigt när bästisen ”gått över” till hästtjejerna och att faster Fannys livsgnista försvinner. Det här är en rak och ärlig bok och en hel del härligheter också- så som det är med innersta hemligheter. Läs, läs och läs!!

Du kan också lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

En bro av poesi – Idé och urval: Ann Boglind och Anna Nordlund, poeter b la Daniel Boyacioglu

”Hur känns det att stå högst uppe på toppen av ett berg och blicka ner i den djupaste dalen? Vad tänker snögubben när den smälter? Är det skönare att vara arg än att vara ledsen?” Dikter är fenomenala på att väcka upp känslor. Det finns så mycket att tänka på när du läser poesin och tittar på bilderna i den här antologin och det kan du och alla 6-åringar göra i höst för de kommer nämligen få en bok var. Tänk vad bra.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Jefferson – Jean Claude Mourlevat

Det här är en deckare-, äventyrs- och kompisbok i en och samma. Och den är viktig också. Jefferson är en igelkott som går på två ben och pratar, han bor där alla djur kan det, sen finns det människor och djur som går på alla fyra, ja alltså människorna går på två då. Allt blir invecklat när Jefferson går för att klippa sig och hittar sin frisör mördad (!) och blir anklagad för brottet och måste fly. Jefferson får som tur vad hjälp av vännen, grisen Gilbert. Polishundarna är hack i häl och spåren leder till människornas land. Spänning och klokskaper utlovas.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s