Kategorier
Allmänt Faktaböcker

Smarrigt i köket

Av: Sofia, Stadsbiblioteket

Nu när det är lov så kanske du har lite extra tid till att stöka runt i köket. Hos oss på bibliotek hittar du många bra böcker fyllda med läckra recept på både mat och fika. Här kommer några tips!

Barnens kockskola av Sara Begner är en kokbok som med många goda middagsrecept, lite söta recept finns också. Något som jag särskilt gillar är lilla teknikskolan som finns sist i boken. Där finns en hel del tips och trix som hjälp för att du ska lyckas i köket!

Ibland behöver man ju fixa något snabbt och lätt som gärna får vara gott också! I Jag fixar mellanmålet av Maja Ljung finns det många bra förslag.

Clara Lidström har en ny härlig bok fylld med godsaker, Nu bakar vi. Här hittar du recept på allt från Non stop-kakor till mockarutor. Ett recept som jag är särskilt sugen på att testa är receptet på Nutellabollar. Finns det något godare än att äta med sked direkt ur Nutellaburken?

En lite annorlunda och rolig bok är Matlabbet av Martina Jönsson. Här finns många enkla och roliga experiment du kan göra med sånt som du hittar i kylskåpet och skafferiet.

Kanske tål du inte gluten? Då finns det flera böcker av Smilla Luuk med glutenfria recept: Smilla lagar glutenfritt, Smilla bakar glutenfritt och Smilla firar glutenfritt. Många goda receptförslag utan gluten.

Hoppas du hittar något gott att laga eller baka. Smaklig spis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s