Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Flykten till Amerika

Av: Jennie, Andersbergs bibliotek

Flykten till Amerika av Camilla Lagerqvist

Det här är första delen av 4 och jag önskar att det fanns fler delar för den här serien är så spännande!

I första boken, som utspelar sig 1916, får man lära känna Ingrid som bor hos sin morbror och moster och blir behandlad som en slav. Ingrid saknar sin syster som har åkt till Amerika för att bli skådespelerska, och nu har hon inte hört av henne på flera månader. En dag får Ingrid nog av sin mosters elakheter och flyr hals över huvud. Hon bestämmer sig omgående för att försöka ta sig till Amerika och leta upp sin syster Hedvig i New York. Vägen till Amerika blir en strapatsrik resa, där hon blir lurad av elaka personer, men hon möter också hjälpsamma människor som vill henne väl.

I den här serien böcker får man en inblick i hur det var att leva i början på 1900-talet, och framför allt visar de hur barnen blev behandlade på den tiden och hur tufft livet kunde vara för barn utan föräldrar. 

Lyssna på boken på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

De övriga böckerna i serien heter:

Försvunnen i New York, del 2

Gömd på Manhattan, del 3

Barnhemmet i Brooklyn, del 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s