Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år Ungdomsböcker

En spökhistoria i 24 kapitel

Av: Kanja, Stadsbiblioteket och Bokbussen

Hemligheten i Helmersbruk av Eva Frantz med illustrationer av Elin Sandström.

I december 1975 hyr tolvåriga Flora Winter och hennes mamma en portvaktsstuga i den lilla bruksorten Helmersbruk, de ska vara där över julen, men någon vidare jul lär det inte bli – pappa finns inte mer, mamma ska skriva på sin nya bok och julpyntet blev kvar hemma.

Förutom att göra skolarbete så spenderar Flora mycket av sin tid med att upptäcka parken som stugan de hyr ligger i – det finns en mystisk labyrint, ett orangeri och en stor obebodd och förfallen herrgård. Den enda person som bor och rör sig på ägorna är Fridolf, en gammal och allvarlig man som bosatt sig i tvättstugan. Eller ja, Egon finns ju med – pojken som brukar dyka upp i parken när man minst anar det. Annars verkar folk inte kunna ta sig in i parken, de kan inte öppna grinden – men för Flora är det inga problem!

Men det händer också många besynnerliga saker. Flora börjar kunna saker hon inte kunnat innan – och utan att veta hur hon lärt sig dem, en snövit ekorre dyker upp som ingen förutom Flora verkar kunna se och så är det alla spöklika viskningar Flora hör… pratar de om henne?

En lagom ryslig berättelse i 24 kapitel, ett kapitel om dagen ända fram till julafton!

Boken finns snart att lyssna på via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s