Kategorier
Allmänt

Allt som inte syns

Av: Kanja, Stadsbiblioteket och Bokbussen

Allt som inte syns av Katarina von Bredow

Joel ska börja 6:an och hade hoppats att det skulle bli annorlunda nu när han ska gå i högstadiet på en ny skola. Men när skolan börjar så märker han att inget har förändrats, han måste fortfarande försöka vara så osynlig han kan för att undvika sina mobbare Wilma, Anton, Elias och Ester – som alla hamnat i samma klass som honom. Värst av alla är Ester, som de andra ser upp till och vill imponera på – ofta genom att vara så taskiga de bara kan mot Joel.

Men en kväll när Joel är ute och går med sin hund i en park så ser han en tjej på en parkbänk, hon gråter, är blodig i ansiktet och kräks – det är Ester. Trots att hon brukar vara så elak mot Joel så kan han inte lämna henne där, hon mår ju dåligt och tänk om något händer henne? Ester får följa med Joel hem och där uppstår en vänskap mellan de båda, plötsligt kan de berätta sina hemligheter för varandra. Ester berättar om hur hennes pappa brukar bli våldsam när han dricker alkohol, det är därför hon blöder från ansiktet. Joel berättar om hur mamma flyttade till Umeå med sin nya man och att han knappt pratar med henne längre.

Morgonen efter är Ester försvunnen och Joel märker att inget har förändrats mellan dem i skolan. Men i hemlighet sms:ar Joel och Ester mycket med varandra – om allt som inte syns.  

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s