Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Fotboll, fotboll, fotboll…

Av: Linda, Harplinge bibliotek

Fotboll, fotboll, fotboll…

Snart är det sportlov och om du inte själv kan, vill eller orkar idrotta kan du alltid läsa om sport. Här kommer tips på två bra fotbollsserier!

Fotbollsakademin – Avspark av Tom Palmer.

Första boken i serien om Fotbollsakademin som handlar om Manchester Uniteds juniorlag. I den första boken möter vi Jake. Han är 11 år och älskar fotboll. Nu har han fått chansen att provspela för Uniteds juniorlag och han är mycket nervös. Kommer han att platsa? Är han bra nog? Han är snabb och har talang, men är han för kort?

Jake får plats i laget och lyckan är total. Men det är inte helt enkelt för han har ju tagit en annan spelares plats. Och Jake har ytterligare ett problem – egentligen hejar han ju på Manchester City! Kan man ändå spela i Uniteds lag?

Varje bok i serien handlar om en av juniorlagets spelare. De är roliga, spännande, lättlästa och handlar så klart massor om fotboll. Men även om vänskap, laganda, om att växa upp och bli tonåring, relationer med föräldrar och syskon. En serie väldigt bra böcker som man med glädje kan läsa även om man inte är så intresserad av fotboll.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Fans – Motståndarna av Arne Norlin och Andreas Palmaer.

Motståndarna är del 1 i serien Fans. Den handlar om Love och Noel. Love är nyinflyttad och träffar en dag Noel på fotbollsplanen. De blir snabbt vänner, båda älskar fotboll mer än allt annat. Men så inser de till sin förfäran att de hejar på olika lag. Och inte vilka lag som helst – Hammarby och AIK – två lag som alltid varit ärkefiender och med supportrar som verkligen hatar varandra. Kan man vara vänner, och kanske mer än så…, och ändå heja på olika lag?

Serien Fans är en fantastisk bra och spännande serie om både fotboll, vänskap och kärlek. Man får en bra förståelse för hur det kan vara att heja på ett lag och hur viktigt det kan vara att vinna. Boken handlar inte bara om att spela fotboll utan också om supporterklubbarna och hur farligt det kan bli när det inte längre handlar om fotbollen utan våldet och hämnden tar överhanden.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s