Kategorier
Allmänt Händer på bibblan

Sagolika aktiviteter på lovet

Vecka 8 är det sportlov och vi på Biblioteken i Halmstad bjuder in dig till sagornas värld! För på våra bibliotek har vi flera sagolika aktiviteter på gång.

Till exempel kan du träffa buktalaren Carina Bengtsson från Talang 2022 och hennes dockor på Harplinge bibliotek (tisdag), Getinge bibliotek (torsdag) och på stadsbiblioteket (fredag).

På tisdagen kan du delta i någon av våra digitala Minecraft bygg-workshops och få tips och tricks på hur du bygger snyggare hus som imponerar!

Eller varför inte gå på teater på stadsbiblioteket? Big Wind besöker oss och framför sin tolkning av folksagan Hans och Greta.

Är du själv sugen på att delta i sagan så blir det sagolek på Söndrums bibliotek – och efteråt blir det pyssel med sagotema.

Du som går i högstadiet eller är äldre kan komma och lyssna på Tommy Kuusela berätta om folktrons väsen på stadsbiblioteket på onsdagen. Tommy Kuusela är doktor i religionshistoria och arbetar som forskningsarkivarie vid Institutet för språk och folkminnen. Han är också ständig expert i podden När man talar om trollen, Sveriges största podcast om folktro.

Detta är bara en del som händer på våra bibliotek – alla våra lovprogram hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s