Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år Seriebok

Havets hemlighet

Av: Elin, Vallås bibliotek

Havets hemlighet av Molly Knox Ostertag.

I denna grafiska roman får vi lära känna Morgan, som lever ett vanligt liv i en slumrig liten stad vid kusten. Hon umgås med sina vänner, stör sig på sin bror, försöker hantera sina föräldrars skilsmässa och bara drömmer om dagen när hon äntligen kan ge sig av till college och börja leva sitt riktiga liv. Morgan har nämligen en hemlighet som hon inte vill att någon ska få veta: att hon gillar tjejer.

En dag sätts hela Morgans tillvaro i gungning när hon räddas från att drunkna av en mystisk tjej, Keltie, vilket inleder en sommar som kommer förändra Morgans liv för evigt. För det visar sig att även Keltie har hemligheter, och i takt med att hon och Morgan kommer närmare varandra så kastas Morgan in i en värld av magi och … sälar?! Ja, allting står kanske inte riktigt rätt till med Keltie, men ändå inleder de en hemlig sommarromans som får Morgan att ifrågasätta alla hennes planer.

Detta är en berörande och vacker bok om den första (lesbiska) kärleken och att våga komma ut. Om hemligheter, och om mystiska väsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s