Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

Vargflickan

Av: Frida L, Söndrums bibliotek.

Vargflickan av Anh Do.

Jag vill tipsa om en mycket spännande bokserie som det hittills kommit ut två delar av. Det är böckerna Ut i vildmarken och Den stora flykten av Anh Do.

Vi får följa flickan Kim som bor med sin familj i en helt vanlig stad, men plötsligt en dag börjar krigsflygplan synas över staden. Kim och hennes familj flyr, och Kim tappar bort sina föräldrar och syster. Ensam kvar försöker hon klara sig på vad som finns i naturen och i de övergivna bilar och hus hon går förbi. Hon ser inga människor någonstans, men stöter på en hundar på vägen och hon blir en del av flocken. Tillsammans hittar de mat och klarar sig i vildmarken, och försöker ta reda på var alla människor och Kims familj tagit vägen.

En dag för första gången på väldigt lång tid stöter Kim och hennes nya hundfamilj på några människor. Kim blir överlycklig, men frågan är om de går att lita på.

Detta är de två första böckerna i en planerad serie på fyra, som handlar om överlevnad, vänskap, krig och att trotsa faror för att hitta sin familj. Det är böcker med mycket känsla och som är spännande att läsa. Det finns även gott om vackra bilderna som ger böckerna det lilla extra. 

Lyssna på böckerna på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s