Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 6-9 år

Hokus pokus!

Av: Tina, Söndrums bibliotek

Hokus pokus: Den lilla häxan av Fabian Göranson är en grafisk roman som är rolig att läsa med fina bilder!

Ida är 9 år och känner inte alls för att gå tillbaka till skolan efter sommarlovet, men det blir allt annat än en vanlig skolstart för Ida. Några dagar innan skolan startar hittar hon en svart och magisk häxhatt i en buske på väg till stranden. Hatten har hon på sig varje dag, till och med första skoldagen, trots att klasskamraterna tycker att hon ser lite skum ut. Med sin nya magiska förmåga skapar Ida alla möjliga tokiga saker i klassrumet – bland annat flygande pappersfåglar och stora spagettimonster. Vissa i klassen verkar tycka att det är kul, andra blir rädda. Till slut tycker den nya läraren Greta Borg att det gått för långt och lämnar in Idas hatt till polisen. Ida lyckas få tillbaka sin hatt men lovar att aldrig trolla igen. Vi alla förstår hur det kommer bli med den saken!

Det finns just nu fyra böcker om Ida och äventyren med hennes häxhatt. I den andra boken De tre paddorna börjar en ny tjej i klassen, Ester. Ester älskar Idas hatt och de blir snabbt vänner, i boken får vi läsa om vad som händer när man råkar förvandla sina klasskompisar till paddor (och kommer undan med det!). I den tredje boken Den magiska kojan får vi läsa om hur svårt det kan vara att hålla en hemlig koja hemlig och hur det går när alla vill vara med och bygga en magisk koja. I den fjärde boken Vargarnas fest blir allt plötsligt rätt så läskigt när Idas familj är på semester och råkar köra vilse i en snöstorm. De hamnar på ett matställe där det ingenting verkar stå rätt till, det är något konstigt med maten och de som driver stället. Den som vågar läsa får se!

Lyssna på böckerna på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s