Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Trustville

Av: Tony, Oskarströms bibliotek

Trustville av Anna Knutsson och Ann-Christine Magnusson.

Jill är en tolvårig tjej som dagligen blir mobbad av sina klasskamrater och gör det mesta för att hålla sig undan. En dag träffar hon mystisk tjej med magiska krafter som dyker upp och säger att hon kan hjälpa henne att ge igen på de som är taskiga mot henne. Till en början funkar det bra och Jill tycker det känns bra att de får igen men det är något som inte känns rätt. När även en främmande obehaglig man börjar försöka få kontakt med henne blir det än kusligare.

Spännande och hemsk berättelse i skolmiljö om barns taskighet, men även om hämnd och att bli en stark självständig individ. En bok som tar upp ämnena mobbing och utsatthet, hämnd, vänner och vänskap. Förlaget har beskrivit det som en blandning mellan Stranger Things och Carrie, något jag kan hålla med om.

Lyssna på boken på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s