Kategorier
Faktaböcker

Mystiskt och spännande i Sverige

Av: Maria L, Stadsbiblioteket.

Mystiskt och spännande i Sverige: bland grottor, vrak, guld, ruiner, spöken och gömda skatter.

Författare: Björn Höglund

Visste du att Sverige är fullt av mystiska och spännande platser och äventyr? I den här faktaboken kan du läsa om alla möjliga saker som finns att upptäcka runtom i landet! Till exempel var du kan vaska guld eller leta efter bärnsten, utforska grottor eller besöka gruvor. Kanske tycker du att det är spännande med gamla borgar och andra ruiner eller vrak? I så fall hittar du massor av tips på var du kan hitta dessa! Om du tillhör den modiga sorten kanske du vågar dig på att besöka ödekyrkogårdar, gamla pestkyrkogårdar, stenåldersgravar eller hemsökta slott? Det finns nämligen massor av sådana runt om i Sverige. Flera stenåldersgravar går det till och med att krypa in i!

Förutom alla tips på äventyr så är boken också full med en massa roliga fakta. Visste du till exempel att varje landskap har sin egen ”landskapsgrotta”? Det visste inte jag! Här i Halland heter landskapsgrottan ”Midsommarstugan” och enligt sägnen bodde där ett snällt troll som kallades ”Midsommargubben”.

I den här boken hittar du alltså massor av förslag på platser att besöka från norr till söder. Det finns flera kartor i boken som visar var i Sverige du kan hitta de olika platserna och äventyren, och massor av foton och bilder från olika ställen. Så oavsett om du ska ut och resa runtom i Sverige eller om du befinner dig på hemmaplan kan du säkert hitta något spännande att upptäcka!

Låt äventyren börja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s