Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Giftpilen

Av: Maria P, Bokbussen.

Giftpilen av Peter Lindström.

Det är höst i Stockholm. På Södermalm bor Ester, Harry och Sigge som löser mysterier. De kallar sig ”De tre tigrarna”. Något hemskt har hänt: Sigges fina nya cykel, Giftpilen, har blivit stulen. Och det verkar som att det är fler cyklar som försvunnit. I lokaltidningen ”Södermalmsnytt” står det om flera liknande fall, en stöldliga som tömmer stadens förråd. Sigge är förtvivlad och barnen bestämmer sig för att spana efter de stulna cyklarna. Den enda ledtråd de har är att en vit lastbil, som det står Harrys flyttbyrå på, har setts i området.

Ester, Harry och Sigge letar överallt efter lastbilen. Ester och Harry ger upp och går hem men Sigge kan inte släppa tanken på Giftpilen. Han letar vidare på egen hand och hittar lastbilen. Utan att tänka sig för hoppar han upp i lastutrymmet precis innan lastbilen ska köra. Och där sitter han i mörkret, med en mobil som håller på att ladda ur, i en lastbil som han inte vet var den ska ta vägen. Hur ska han kunna få hjälp? Riktigt farligt och spännande blir det!

Giftpilen är tredje delen i serien om ”De tre tigrarna”. Del 1 och 2 heter Diamantkungen och Guldkorset.

Lyssna på böckerna på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s