Kategorier
Allmänt Kapitelböcker 9-12 år

När livet är lite krångligt

Av: Åsa, Stadsbiblioteket.

På vår hylla ”Viktigt” finns det böcker som handlar om hur det kan vara när livet är lite krångligt. Många barn i dag lever med en förälder som har någon form av psykisk ohälsa. Jobbigt så klart för den som mår dåligt men också de som är i närheten påverkas. Det kan kännas skönt att veta att man inte är ensam och att det finns hjälp att få.

Här kommer några boktips:

Allt handlar om mamma av Sophia Larsson

Siro och hennes mamma har flyttat. Igen! För miljonte gången har mamma gjort sig ovän med grannarna. Siri är trött på att alltid anpassa sig efter mammas idéer och humör och hon skäms över att ha en konstig mamma. Hon är så trött på att alltid vara den som tar allt ansvar där hemma fast hon bara är tolv år. Ingen bryr sig om hur hon mår. Siri ser fram emot klassens resa och känner sig pirrig när hon tänker på fina Adam. Men under klassresan kommer läraren och berättar att mamma tagits in på sjukhus för att hon inte mår bra och att man ska göra en utredning. Vad är det som händer med mamma?

Nåt trassligt inuti av Cina Friedner

Om Isa vars pappa är på sjukhus, fast inte ett vanligt där man gipsar ben och så utan ett där fönstren och dörrarna är låsta. När Isa blir vald till Lucia är hon orolig att pappa inte ska vara tillräckligt frisk till dess.

Det här är en bok om det vanliga livet på mellanstadiet med kompisar och kanske lite kärlek. Men också om sådant man kanske inte vill berätta om för kompisarna.

Lyssna på boken på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s