Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Agnes Evander och De dödas sjö

Av: Elin, Vallås bibliotek

Agnes Evander och De dödas sjö av Anna Lundgren

Vem har inte drömt om att en dag upptäcka att en besitter magiska krafter? För 13-åriga Agnes Evander händer just detta när hon under en traumatisk simlektion i skolan plötsligt får en vision om framtiden. Då får hon veta att det finns människor som bär på olika magiska gåvor, och att hon kommer från en släkt av Fortunatas som kan se in i framtiden. Det är här det stora äventyret börjar för Agnes. Hon får nämligen en plats på Ljungvikens sommarskola, ett internat djupt i de småländska skogarna, där begåvade ungdomar får lära sig kontrollera och utveckla sina förmågor. Det låter såklart hur drömmigt som helst, men snart börjar konstiga saker hända. Begåvade personer försvinner, lärarna har mystiska hemliga konversationer och det talas om legenden om Marius. Kan Agnes och hennes nya vänner lista ut vad exakt det är som pågår?

Denna spännande och magiska bok passar alla som älskar böckerna om Harry Potter, och passar perfekt som sommarläsning. Du kommer inte kunna sluta läsa den! Och det bästa av allt? Nästa del kommer redan till hösten!

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s