Kategorier
Bilderböcker

Piraterna och regnbågsskatten

Av: Tina, Söndrums bibliotek

Piraterna och regnbågsskatten, text: Sara Berg & Karin Frimodig, bild: Maria Poll

Häng med ett gäng pirater på äventyr! I en skuta med svarta segel drar de sju piraterna ut på jakt efter en regnbågsskatt.

Ragnhild rysare, Marulks-Mia, Olga Os, Tilde Träben, Helle Hajtand, Katinka Krok och Samira Svärdslukare är ett tufft och snällt gäng som gillar äventyr. Tillsammans klarar sig undan fjorton hajar, seglar över fyrtioelva hav och lyckas komma åt regnbågsskatten trots att den vaktas av en sabeltandad tiger.

Det finns tre andra böcker om detta piratgäng. I Piraterna och vinterjakten de på jakt efter vintern som försvann, i december är det plötsligt tropiskt varmt. Boken Piraterna och förtrollningen råkar de flesta bli förtrollade av vackert sjungande sirener. I Piraterna och spökvraket får vi hänga med ner till havets botten.

Böckerna är utgivna av Olika förlag, och precis som andra böcker utgivna av dem är det en fin variation av olika kroppar som fyller sidorna. Böckerna är skrivna på rim vilket ger ett härligt flyt i läsningen. Bilderna är färgglada och lekfulla, och det finns många detaljer att titta på. Som en stekpanna i en säng – vad gör den där? Små skeppsråttor som bland annat spelar elgitarr. Sen är det korvar överallt. Vad är grejen med det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s