Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år

Spökbyrån

Av: Tony, Oskarströms bibliotek

Spökbyrån av Kristina Ohlsson

En skön och mysig blandning mellan deckare och rysare för de yngre skolbarnen. Elsa och Kalle jobbar extra som spökproblemslösare på Spökbyrån i Dimdalen. En byrå som får rycka ut och lösa spökeribekymmer för samhällets alla invånare. Elsa och Kalle har lärt sig allt om spökeri av deras farfar spökmästaren Nikodemus, något som kommer väl till pass när de ska försöka få bukt med spökandet på alla platser där människorna upplever problem med spökeri. I Fallet med den rysliga skuggan är det ett spöke i en lägenhet, i Godismonstret i en godisbutik och i Den mystiska dimman så är det mystik kring en hästhage. Det som gör att Elsa och Kalle har så stora framgångar i sin spökjakt är att de försöker komma på, likt en detektiv, varför spöket spökar. Spännande och mysiga böcker där bilderna förstärker läsupplevelsen. Funkar bra för egen läsning för den som nyss tagit sig förbi lära läsa böckerna men även en utmärkt högläsningsbok för barn i lågstadieåldern.

Lyssna på böckerna på Legimus (för dig som är Talbokslåntagare). 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s