Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år

Rädda hunden

Av: Maria P, Bokbussen

Rädda hunden av Pia Hagmar

Det här är en väldigt spännande bok, bitvis otäckt spännande!

Maggot duger inte till något tycker han själv. Hans ben är för korta och ”vill varken springa eller hoppa”. Han är inte den duktige löpare som hans pappa vill att han ska vara. Och bara det att heta Maggot…

Maggot är ledsen och orolig. Han har sett en hund, en jättefin svart och vit hund, som heter Zack. Men han har också sett att hundens husse är elak. Husse sparkar och slår Zack. Maggot känner att han måste göra något och rädda Zack, men hur? Han cyklar till gården där Zack finns. Han tänker filma hur hunden blir misshandlad. Men det misslyckas. Maggot blir upptäckt och måste fly. När han cyklar därifrån krockar han med någon. Denna någon visar sig vara Molly som tur är.  

Maggot och Molly blir kompisar och tillsammans är de starka. Nu ska de rädda Zack. ”Modiga Maggots och Mollys hjältedåd” ska det stå i tidningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s