Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år

Ingen kommer levande härifrån

Av: Tony, Oskarströms bibliotek

Gustav Boman – Ingen kommer levande härifrån

En både kuslig och spännande men även groteskt skruvad bok om Aldo som har flyttat från en skola där han hamnade i problem till en, nytt allt annat än normal, skola. Redan första dagen på Bödelhögens grundskola anar han oråd. Lärare och elever som försvunnit, en rektor som ljuger och döljer något och sen verkar det finnas ”något” i skolans källardel. När sedan Aldo träffar den ryktesomsusade Rose som inte varit i skolan på en långtid, när han får uppdrag av rektorn att hämta hennes skoldator, så leder detta till han förstår att något fruktansvärt fel och något måste göras.

Boken är kuslig och Boman lyckas bygga upp en obehaglig stämning utan att det bli fånigt. Samtidigt så är den dråpligt rolig med alla de märkliga sakerna som händer och måste göras i skolan. Många personer är även extremt skruvade på ett både obehagligt och komiskt sätt, som den märklige och döljande rektorn, den nitiske träslöjdsläraren Trä-Hitler, som tvingar eleverna att göra barnlikkistor när rektorn bestämt att de istället vid jul ska fira julmonstret Krampus.

En bok för dig som gillar både kusligt och skruvat. 

Lyssna på boken på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s