Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år Ungdomsböcker

Stranger Things

Av: Kanja, Stadsbiblioteket

Hawkins Horrors av Matthew J. Gilbert.

Som många andra har jag fallit för Netflix-serien Stranger Things och det känns som en evighet till sista säsongen kommer att släppas! Tur att det finns en hel del böcker och seriealbum som utspelar sig före och under serien som man kan fördriva tiden med medan man väntar! Jag har precis läst ”Hawkins Horrors: A collection of terrifying tales” av Matthew J. Gilbert, som utspelar sig en natt under säsong 4. Boken är en lagom läskig mellanåldersbok på engelska och finns i dagsläget inte översatt till svenska.

Nancy, Dustin, Lucas, Mike, Erica och Max möter upp Robin och Steve på Family Video precis innan midnatt för att ha filmkväll, men precis då blir det ett stort strömavbrott som påverkar hela Hawkins. Videobutiken har inte någon reservgenerator, så gruppen försöker fördriva tiden genom att berätta läskiga historier om Hawkins för varandra. Vi får höra om patienterna på ett mentalsjukhus som en natt om året, på årsdagen då den våldsamme patienten Harland Buck rymde, försöker mörda personalen för att fortsätta i hans spår. Men rymde verkligen Harland Buck eller är han kvar? Vi får höra om hur Dustin kom över en 20-sidig tärning i jade som sägs vara förbannad. Efter att han tagit med den till Hellfire Club så verkar det som att varelserna från Dungeons & Dragons förföljer honom i verkligheten också! Andra berättelser handlar om sjöodjuret i Lovers lake, om häxor som lockar till sig varelser under blodmånen i skogarna som omger Hawkins, om pojken Jerry som försvann efter att han upptäckt att hans styvfar gömde något i sin verkstad och om en hemsökt teddybjörn.

På biblioteken finns fler böcker och seriealbum om Stranger Things!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s