Kategorier
Kapitelböcker 6-9 år

Astera och basketskorna

Av: Jessica, Getinge bibliotek

Astera och basketskorna med text av Kaly Halkawt och illustrationer av Sofia Falkenhem.

Astera är åtta år och hennes storebror som fyller tretton önskar sig ett par vita basketskor i födelsedagspresent. De tar tåget från Eskilstuna där de bor, ända till Stockholm för att köpa de ”rätta” skorna. Astera har bott i Sverige tillsammans med sin mamma och storebror i ett år, men hennes pappa är fortfarande kvar i Kurdistan.

Nu är det dags för Astera att börja skolan i Sverige. Sommaren är snart slut och storebror längtar efter skolan och att få umgås mer med kompisarna som han fått genom basketlaget. Men Astera längtar inte. Hon vill hellre hänga med sin storebror hemma, titta på film eller läsa böcker hela dagarna.

I skolan blir det problem direkt när Asteras lärare Thalia ska visa en karta och kartan saknar Asteras hemland. Thalia säger att Kurdistan inte är ett riktigt land och Astera blir ursinnig! En sak leder till en annan och plötsligt har storebrors nya basketskor blivit stulna och allt är hennes fel! Hur ska Astera kunna ställa allt till rätta igen? De nya kompisarna Evin och Aram kanske kan hjälpa?

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s