Kategorier
Börja läsa

Den magiska djuraffären

Av: Tina, Söndrums bibliotek

Den magiska djuraffären med text av Lin Hallberg och illustrationer av Jonna Björnstjerna

Tänk vilken dröm att kunna blunda och sen plötsligt vara i en magisk djuraffär! Precis så är det i Lin Hallbergs bokserie Den magiska djuraffären.
I en av böckerna, Den magiska djuraffären – Rädda Rut, får Rut en dag inte får vara med och leka på lekplatsen. Hon springer ut i skogen och hittar ett stort träd att gömma sig i. Plötsligt dyker Bruno och apan Busan upp, de vill också hänga i trädet. Rut och Bruno blir kompisar och Bruno berättar att om man blundar och önskar sig ett djur så kommer man till den magiska djuraffären. Tanten som har hand om alla djuren hjälper en att hitta exakt den djurkompis man behöver. Rut får med sig en vit katt som hon döper till Puss. Puss visar sig vara superbra på att skrämma de elaka barnen men om man är snäll blir Puss också snäll. Allt blir så mycket bättre om alla är snälla och det är ju faktiskt roligare att leka kurragömma om man är många! 

Det finns 8 böcker i serien, varje bok handlar om ett barn som på ett eller annat sätt får hjälp och stöd av sin nya djurvän med något jobbigt. Bilderna är färgglada och lekfulla, perfekta böcker för nybörjarläsare och de som vill läsa stora bokstäver. Böckerna finns såklart att låna på biblioteket, dessutom finns de att läsa på Bibblix!

Lyssna på böckerna via Legimus (för dig som är Talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s