Kategorier
Småbarnsböcker

Ingen fara!

Av: Emmy, Söndrums bibliotek

Ingen fara! av Henrik Wallnäs och Erik Svetoft

En del böcker hade nog gått mig förbi om det inte varit för att de damp ned i brevlådan en trött oktoberdag. Men ingen fara, för det gjorde denna fantastiska lilla bok.

Det är med skickliga penseldrag som Erik Svetoft målar upp hela känsloregistret som kan utspela sig en dag när man leker i smutsig snö och det är med lika skicklig rytmik Henrik Wallnäs skapar en fåordig men känslodjup berättelse.

Känslan av att en vuxen i barnens närhet nyligen sagt ”ingen fara” när något olyckligt skett blir en självklar backdrop till berättelsen. Du hör verkligen språkljudshärmandet genom texten. Perfekt diskussionsstartare med eventuella medföräldrar om språkinlärning, och perfekt sätt att få in uttrycket ”ingen fara!” i ditt barns vokabulär. För oftast är det ingen fara. Leka tre? Ingen fara! Gräva grop? Ingen fara! Slå ihop! Ingen fara? Lite blod..?

Ingen fara av Henrik Wallnäs och Erik Svetoft, utgiven på Lilla Piratförlaget, var en av 6 Augustnominerade böcker 2022, och det var en välförtjänt nominering. Känslan av vardagsäventyr sitter, bokstavligen, inpräntad i kartonnaget.

Henrik Wallnäs har tidigare skrivit Åka buss och världen utanför utgivna på Natur & Kultur, då illustrerade av Matilda Ruta. Detta är det första samarbetet med Erik Svetoft. Tidigare har Erik illustrerat bland annat Mina husdjur av Nils Andersson. Alla ovanstående böcker finns såklart att låna på ditt närmsta bibliotek!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s