Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Jordängel

Av: Maria P, Bokbussen

Jordängel av Pascale Vallin Johansson

Beckomberga mentalsjukhus utanför Stockholm var en gång ett sjukhus för psykiskt sjuka. Numera är det delvis ombyggt till lägenheter. Dit har Solveig och hennes familj flyttat. Solveigs första känsla i den nya lägenheten är att det borde finnas spöken där, vilket visar sig stämma.

Solveig målar gärna men motiven verkar komma från någon annan. Någon som skriver ord på hennes målningar. Hon drömmer också mycket, drömmar som hon försöker måla. Och var kommer måsen ifrån, som knackar på hennes fönster och tycks dyka upp överallt?

Daniel, hennes nya kompis, säger att hans mormor kan se saker ingen annan kan se, och att enligt en gammal sägen kommer måsen med budskap från andra sidan. Någon, kanske ett spöke, försöker tydligen få kontakt med Solveig för att berätta något. En sorglig hemlighet, något ouppklarat, som måste lösas. Solveig och Daniel måste tillsammans försöka lösa gåtan.

Det här är en spännande, mystisk bok som ger mersmak. Det finns två delar till som handlar om Solveig och Daniel: Snöstjärna och Eldöga. Serien heter Fågelspår.

Lyssna på boken på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s