Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Flora Wolf

Av: Catarina, Stadsbiblioteket

Flora Wolf och Järnklockorna av Linn Åslund, med illustrationer av Rebecka Helmersson

Floras hyresvärd är trött på att vänta på pengar för hyran och hotar nu att ta Floras lillebror i pant. I vanliga fall skickar deras storasyster Nike pengar, men luftskeppet hon jobbar på är försvunnet. I ett desperat försök att få tag på pengar så går Flora till låsmästaren för att be om arbete. Problemet är bara att Floras föräldrar var maskinister, och då måste Flora också bli maskinist, även om hon hellre blivit låssmed. I stället för ett jobb får hon ett pandoralås, det ovanligaste och mest värdefulla låsen av alla. Det sätter en boll i rullning som inte Flora kunnat ana. Hon har alltid avfärdat sin lillebrors prat om Järnklockorna som strunt, för det är ju bara en saga. Eller?

Precis som i de tidigare böckerna av Linn Åslund så ger Rebecca Helmersson illustrationer hela världen liv och vi får se bland annat pansarhundar, autopeder och kloakrensare. En bok om syskonkärlek, vänskap, äventyr och att följa sitt hjärta även fast det går emot vad andra tycker man borde göra. För dig från sju år. Skulle du vilja ha mer av Flora Wolf så finns det fler böcker i serien, Stjärntjuven och Midnattspalatset (som släpps i sommar).

Lyssna på böckerna om Flora Wolf på Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s