Kategorier
Ungdomsböcker

Växa sig stark och flyga högt!

Flyga högt

Flyga högt av Katarina von Bredow

15-åringa Vendelas liv förändras sakta men säkert när den nya tjejen Silja börjar i hennes klass. Silja är inte som andra och framför allt gör hon inte som andra. Hon verkar helt enkelt inte bry sig om alla de osynliga regler, som Vendela så tydligt känner.

Detta är en bok som på många sätt liknar Tusen gånger starkare av Christina Herrström. Det är en bok om att bli lite modigare, att ta plats och synas. Med detta budskap slutar även Tusen gånger starkare, men Vendela tar ytterligare ett steg med Siljas hjälp. Hon struntar i vad alla andra gör och tycker, hon försöker vara sig själv och känner för första gången att hon är fri.

Detta är en bok om att växa upp, att gå i skolan, att träffa sin första pojkvän och framför allt om att få flyga högt.

Jessica, Andersbergs bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s