Kategorier
Ungdomsböcker

Filosofisk ungdomsbok

I det här trädetI det här trädet av Katarina Kieri och Per Nilsson

Detta är en rolig bok om träd och fåglar. Fast den handlar egentligen om Siri och Jakob eller Fågelflickan och Vilsenpojken, som de i hemlighet kallar varandra. Man ska inte tycka synd om sig själv tycker Siri, men känner sig ofta ledsen, ensam och utanför. Jakob känner sig främmande både i skolan och hemma med mamma och storebror. Storebror som blivit som en annan person sedan det där hemska hände…

Boken är lite filosofisk. Siri och Jakob har många djupa och roliga diskussioner med sig själva. De funderar över det mesta i livet och är nyfikna på varandra. Slutet är så där härligt bra med slutorden:
– Nema problema. Allt går bra.

Jessica, Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s