Kategorier
Bokbullen Händer på bibblan

Improviserade berättelser i Bokbullen

I Bokbullen på Stadsbiblioteket testade vi att skriva berättelser tillsammans med hjälp av Rory´s Story Cubes, sk berättartärningar.Rory´s storycubes

De nio tärningarna har en bild på varje sida och vi slog en tärning var och hittade sedan på en mening var till en gemensam historia. Den första historien heter:

Historien om Pil, Tärning och en konflikt på en bro
Det var en gång en magisk bro, där en kille som hette Pil, blev skjuten av en pil. När Pil blev skjuten, så tappade han sin kompass. Sen kom killen som hade skjutit pilen, som hette Tärning och då kom L:et, som såg ut som ett L. L:et jobbade med att tillverka lampor. Han fick pilen i ögat och ögat började blöda. Samtidigt som han fick en pil i ögat så att det började blöda, åt han ett äpple. Samtidigt som han fick en pil i ögat så att det började blöda, åt han ett äpple och funderade.

Sedan skrev vi:

Historien om den vandrande ficklampan, getingen och sjöjungfrun
Det var en gång en vandrande ficklampa som kunde lysa i olika färger. En dag växte det ut stora händer på ficklampan, så att han kunde springa i väg om det kom någon. Just då dök ett moln upp som kunde prata och molnet sa: Jag vill vara med och leka. Får jag vara med och leka, sa molnet.
Då kom getingen och flög upp och stack molnet och sa: Du får inte vara med! Och allt detta skedde över en gunga!
Då kom det en flygande sjöjungfru som gjorde en regnbåge. Det visade sig att sjöjungfrun ville låsa in ficklampan i ett skåp. Men innan sjöjungfrun hann fängsla honom, så kastade han äpplet på honom och sprang därifrån. Men ficklampan var inte tillräckligt uppmärksam, så grodan hann äta upp äpplet. Så ficklampan blev inlåst i ett skåp och inslängd så att glödlampan gick sönder, men då kom en önskestjärna och trollade så att ficklampan blev hel igen. Ficklampans ansikte var jättefult. Han levde i alla fall. Ficklampans huvud såg ut som ett nyckellås, och det nyckellåset hade bara trollkarlen nyckeln till. Trollkarlen bodde i ett torn som var gjort av eld.

/Katarina, Gertrud och Bokbullarna på Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s