Kategorier
Ungdomsböcker

Korridorer

Av: Tony, Oskarströms bibliotek

Korridorer: 12 noveller om höstadiet av Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg.

Högstadiet är för många en period i livet med mycket känslor, såväl jobbiga som behagliga. Sandberg och Roxberg har skrivit en samling noveller som alla berör denna period i livet. I samlingen finns berättelser om den där oväntade vänskapen, mellan den häftige idrottskillen och miffotjejen, mellan den coola tjejen och den mindre coola. Men även texter om den första kärleken med drömmar om ett evigt liv tillsammans eller de där sköna rebelliska miniupproren som att börja skejta eller start ett band kunde vara. Jag brukar ständigt vara på jakt efter bra noveller som passar ungdomar och brukar hitta någon här och någon där. I denna samling tyckte jag att de flesta var mycket bra och tänkvärda. Ska jag ändå plocka ut någon favorit så är det nog den något obehagliga Mördare och Hål. Mördare handlar om Lea som plötsligt på hemkunskapen står med en kniv i handen bakom skolans jobbigaste elev som många gånger trakasserat henne och funderar på möjligheten hon plötsligt har. En text som är jobbig och obehaglig men med hög igenkänning och mycket tänkvärd. I Hål så får vi följa den häftige fotbollskillen som blir vän med den mindre populära tjejen men får svårt att upprätthålla vänskapen då grupptrycket tränger på.  Så är du på jakt efter en samling med relativt korta, sköna och jobbiga texter från högstadiet till dig som ungdom, eller om du som vuxen vill minnas tillbaka, så är Korridorer något för dig.    

Lyssna på boken på Legimus (för dig som är Talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s