Kategorier
Faktaböcker

Spännande fakta om kampen mot rasism

showimageRosas buss av Fabrizio Silei

Rosa Parks vägrade en dag att resa på sig för att en vit person skulle få hennes sittplats på bussen. Hon slogs inte, skrek inte, bar inte vapen – hon vägrade bara att resa på sig. Rosa fängslades, men hade satt igång något som blev större och större…Läs om kvinnan som blev startskottet för medborgarrättsrörelsen  (de svartas kamp för lika rättigheter som de vita) i USA, bara genom att sitta kvar på sin plats i en buss. Spännande fakta om USA för bara 50-60 år sedan.

Cecilia, Bokbussen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s