Kategorier
Allmänt Bilderböcker Kapitelböcker 9-12 år

Sagolikt bokförlag har fått ett pris!

RFSL i Göteborg har bestämt att ett bokförlag som heter Sagolikt Bokförlag ska få ett fint pris som kallas Karin Boye-priset. RFSL står för ”Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter”.

Kalle med klänning_130Sagolikt Bokförlag ger ut böcker för barn och unga där huvudpersonerna i berättelserna tillåts vara och göra som de vill, och inte som de förväntas! Det är därför de får det här priset! Ta till exempel berättelserna om Kalle – i en av böckerna  vill Kalle inget hellre än att ha på sig en klänning, som sina kusiner. Det är ju så himla varmt ute och han ser ju hur svalt och skönt det är med en fläktande klänning runt benen istället för ett par varma shorts. Men alla andra andra tycker han är konstig som vill ha klänning på sej – han är ju en kille! Vad andra tycker stoppar dock inte Kalle! Det är en bilderbok som heter Kalle med klänning. Sagolikt bokförlag ger även ut böcker för äldre barn, till exempel serien Maya och havsfolket och böckerna om Syster Varg.

Så här skriver Sagolikt Bokförlag på sin hemsida:

Vad vore väl livet utan böcker, utan historier, utan sagor och äventyr?  Rätt mycket fattigare tycker vi. Genom böckerna kan man växa som människa,  kan man finna tröst, kan man inse att man inte är ensam, att det finns  andra som en själv. Och man kan finna styrkan i att våga vara den man  innerst inne längtar efter att vara. I sagoriket Sagolikt hoppas vi att  alla barn kan hitta den kraften.

Grattis säger vi på Bibblans bokbabbel till det fina priset!

Hälsningar Hanna, Söndrums bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s