Kategorier
Boktips Händer på bibblan Kapitelböcker 9-12 år Program

Speldag och spännande böcker!

Två spännande boktips och en rolig aktivitetsdag på lördag, vill Helena på Vallås bibliotek tipsa om denna vecka.

Dit ljuset inte når av Annika Thor
Helena v 47 9163884402Den föräldralöse barnhemspojken Johan Höst får stryk av de andra barnhemsbarnen och de vuxna behandlar honom illa. Han rymmer…….och dyker upp som Johanna hos stadens teatersällskap, där han får arbete som påkläderska hos den unga mamsell Angelique.
Här får Johan/Johanna göra bekantskap med ett helt annat liv och en annan miljö än vad han är van vid. Han får lära känna de andra skådespelarna, se de spännande teaterspelen, men också friheten att gå ut på stadens gator och han får en vän – den föräldralöse Gustav.
Men något står inte rätt till…….vad vill den elake och arrogante ryttmästaren honom, varför sitter han med sin kikare kväll efter kväll och verkar titta på Johan och varför frågar han ut mamsell Angelique om honom. Riktigt illa går det när det börjar brinna i teatern och Johan sitter på vinden och någon har tagit bort stegen…..!
En bok i Dickens anda förlagd till Sverige på 1800-talet. Den beskriver om några av den tidens barn som är föräldralösa, fattiga och utsatta och en vuxenvärld som sviker. Men samtidigt en hoppfull värld med vänskap både bland barn och vuxna.

Låna boken på Biblioteken i Halmstad.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Enhörningens gåta av Gudrun Wessnert

Helena v 47 Enhörningens gåtaEn riktigt spännande och härlig riddarsaga. Där ingredienser som ond, bråd död, brutala riddare och skogsrövare blandas med lyckan att finna sin försvunna tvillingbror, medeltida gycklarföreställningar och upproriska bröder.

Vi får följa den rovgirige och farlige riddaren Zabel von Helptens uppgång och fall. Han söker sig en page (en riddares hjälpreda), en speciell page. Han hittar också den page han söker, men……..vad han inte vet, är att det inte är samme person hela tiden.
Boken om denna spännande riddarsaga är några år gammal och finns att låna på biblioteket. Det finns också två fristående fortsättningar….Storfurstens dotter och Riddarborgens hemlighet…….om du vill fortsätta läsa om riddaräventyr.

Låna boken på Biblioteken i Halmstad.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Helena v 47 SchackVälkommen på Bräd- och kortspelsdag på Vallås bibliotek, lördagen den 21 november mellan 11 och 13.
Här har du chansen att pröva olika och nya sorters spel både på skoj och i tävling, med kompisar och familjen.
Klassiker som schack, Fia med knuff, UNO, Yatzy men också Åsnespelet, Ligretto och mycket, mycket annat

/Helena, Vallås bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s