Kategorier
Kapitelböcker 9-12 år

Tecken

Av: Linda, Harplinge och Getinge bibliotek

Tecken av Sofia Weiss

Moa har precis flyttat till en ny lägenhet med sin mamma, men Moa har svårt att trivas där. Hon sover dåligt då hon har hemska mardrömmar och tycker ibland att det sitter någon i hörnet på hennes rum. På sista ridlektionen för terminen börjar hennes häst oförklarligt skena och hon ramlar av och får hjärnskakning. Hon får tillbringa natten på sjukhuset i rum nummer 12 och även där drabbas hon av hemska mardrömmar och märkliga upplevelser. Teven sätts på av sig själv och hon ser ett annat ansikte i spegeln på toaletten. Moa undrar om hon börjar bli galen eller om hon faktiskt kan se spöken. Hennes kompis Niki försöker hjälpa henne, men Moa vill inte berätta vad som händer. Så får hon höra talas om Iris, en ung flicka som red på samma ridskola som Moa och ramlade av sin häst och dog. Kan det vara Iris som försöker få kontakt med Moa, och vad vill hon i så fall? Var det ingen olycka som gjorde att Iris dog?

En mycket spännande och läskig bok som till viss del utspelar sig i stallet men är lika läskig att läsa även om du inte är intresserad av hästar.

Lyssna på boken via Legimus (för dig som är talbokslåntagare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s