Kategorier
Ungdomsböcker

En inblick i livet som minoritet i en småstad

Av: Rebecca, Stadsbiblioteket

Mitt namn är Firekeeper av Angeline Boulley

Bokens omslag.

En roman-mordgåta som utspelar sig i den amerikanska delstaten Michigan, i en nordlig stad där urinvånare från Ojibwestammen också lever. 18-åriga Daunis Fontaine gillar hockey och löpning och funderar på om hon verkligen ska åka i väg för att plugga på college eller inte till hösten. En ny kille har börjat i hockeylaget men kan Daunis lita på honom och varför är han så förtegen om sitt förflutna?

På en av sommarens fester dör hennes bästa kompis Lily av ett skott och hon börjar nysta i varför det hände. Polisen verkar inte komma någonvart och fler invånare har under åren dött men ingen har blivit dömd, hänger allt ihop?

Historien är spännande men för mig gav den också en inblick i hur det kan vara att leva i en mindre stad idag som minoritet och vilka prövningar det fortfarande kan vara i samhället. Jag gillar verkligen denna debutbok och hoppas att författaren kommer att skriva fler framöver.

(Boken finns tyvärr inte på Legimus för tillfället.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s